Sočių pusryčių sumuštiniai su avokadu, šonine ir keptais kiaušiniais

2025-01-25 Autorius Skanauk.lt

Sočių pusryčių sumuštiniai su avokadu, šonine ir keptais kiaušiniais
Šiandien kviečiu jus pasigaminti ypatingus karštus sumuštinius su avokadu, šonine, keptais kiaušiniais ir pievagrybiais. Šis derinys ne tik suteiks sotumo, bet ir pradžiugins skonio receptorius. Toks sumuštinis puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vėlyviems savaitgalio pietums.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Skrudinta duona: Galite naudoti tiek baltą, tiek pilno grūdo duoną. Taip pat puikiai tiks prancūziškas batonas ar net ruginių miltų duona, suteikianti papildomo skonio.
  • Avokadas: Jei neturite avokado, galite jį pakeisti grūdėta varške ar rikota, sumaišyta su trupučiu citrinos sulčių ir druskos.
  • Šoninė: Vietoje šoninės galite naudoti rūkytą kumpį, vytintą dešrą ar net rūkytą lašišą, suteikiančią subtilų skonį.
  • Pievagrybiai: Jei neturite pievagrybių, galite naudoti kitus grybus, pavyzdžiui, rudmėses ar voveraites.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Norėdami, kad duona būtų ypač traški, prieš dedant ingredientus, lengvai aptepkite ją alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje.
  • Kiaušinius kepkite ant vidutinės ugnies, kad trynys liktų šiek tiek skystas – tai suteiks sumuštiniui papildomo kremiškumo.
  • Pievagrybius kepkite su trupučiu česnako ir čiobrelių, kad išryškintumėte jų skonį.

Kalorijos: 

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal 
  • Kalorijos viename sumuštinyje (iš 4 porcijų): apie 300 kcal 

Ingredientai

    • Skrudinta duona: 4 riekės
    • Avokadas: 1 vnt.
    • Šoninė: 4 juostelės
    • Kiaušiniai: 4 vnt.
    • Pievagrybiai: 200 g
    • SPG prieskoniai (druska, pipirai, česnako milteliai): pagal skonį
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
    • Citrinos sultys: 1 arbatinis šaukštelis
    • Česnakas: 1 skiltelė
    • Čiobreliai: žiupsnelis 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite ingredientus: Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir šaukštu išskobkite minkštimą į dubenėlį.
  2. 2. Sutrinkite šakute iki vientisos masės, įpilkite citrinos sulčių, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
  3. 3. Kepkite šoninę: Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir kepkite šoninės juosteles, kol jos taps traškios.
  4. 4. Išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
  5. 5. Kepkite pievagrybius: Toje pačioje keptuvėje įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite kelias sekundes, kol jis taps kvapnus.
  6. 6. Tada pridėkite supjaustytus pievagrybius ir čiobrelius. Kepkite, kol grybai suminkštės ir šiek tiek apskrus. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  7. 7. Skrudinkite duoną: Skrudinkite duonos riekes skrudintuve arba orkaitėje, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios.
  8. 8. Kepkite kiaušinius: Įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų keptuvėje.
  9. 9. Atsargiai įmuškite kiaušinius ir kepkite, kol baltymai sustings, o tryniai liks šiek tiek skysti. Pagardinkite SPG prieskoniais.
  10. 10. Surinkite sumuštinius: Ant kiekvienos skrudintos duonos riekės užtepkite avokado masės.
  11. 11. Uždėkite po vieną šoninės juostelę, tada – keptų pievagrybių sluoksnį.
  12. 12. Galiausiai uždėkite keptą kiaušinį ant viršaus. Patiekite iš karto, kol sumuštiniai dar šilti.
Sočių pusryčių sumuštiniai su avokadu, šonine ir keptais kiaušiniais