Mini tortilijų suktinukai - užkandukai su kumpiu ir sūriu, karšto oro gruzdintuvėje

2025-02-15 Autorius Skanauk.lt

Mini tortilijų suktinukai - užkandukai su kumpiu ir sūriu, karšto oro gruzdintuvėje
Šie mini tortilijų suktinukai yra tobulas pasirinkimas tiek vakarėliams, tiek jaukiam šeimos vakarui namuose. Traškūs iš išorės ir švelniai sultingi viduje, šie užkandukai patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Karšto oro gruzdintuvė suteikia galimybę paruošti šiuos gardžius kąsnelius su minimaliu aliejaus kiekiu, išsaugant puikų skonį ir tekstūrą. Suktinukai yra ne tik skanūs, bet ir paprasti pagaminti, o jų pateikimas ant stalo visada sulaukia komplimentų. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje kumpio galima naudoti kalakutienos krūtinėlę, vytintą jautieną arba vegetarišką alternatyvą.
  • Sūrį galima rinktis pagal skonį: tinka mocarela, čederis, gouda ar net pelėsinis sūris.
  • Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu ar avokadų kremu.
  • Aštrų padažą galima rinktis pagal skonį: sriracha, chipotle ar paprastą čili padažą.
  • Svogūną galima pakeisti svogūnų laiškais ar šalotais.

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepant suktinukus, būtina juos gerai susukti ir užspausti kraštus, kad įdaras neištekėtų.
  • Karšto oro gruzdintuvę rekomenduojama įkaitinti iš anksto.
  • Suktinukus dėkite į gruzdintuvę taip, kad jie nesiliestų vienas su kitu.
  • Kepimo metu galima vieną kartą apversti, kad iškeptų tolygiai.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kalorijų kiekis: 1240 kcal.
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis (2 suktinukai): 310 kcal.

Ingredientai

    • Mini tortilijos: 8 vnt. 
    • Kumpis: 200 g 
    • Fermentinis sūris: 150 g 
    • Raudonasis svogūnas: 1 vidutinis 
    • Majonezas: 4 šaukštai 
    • Aštrus padažas: 2 šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia smulkiai supjaustome kumpį kubeliais.
  2. 2. Sūrį sutarkuojame stambia tarka.
  3. 3. Svogūną supjaustome labai smulkiais kubeliais.
  4. 4. Į dubenį sudedame supjaustytą kumpį, tarkuotą sūrį ir svogūnus.
  5. 5. Įdedame majonezą ir aštrų padažą, viską gerai išmaišome.
  6. 6. Ant kiekvienos tortilijos dedame po 2-3 šaukštus paruošto įdaro.
  7. 7. Įdarą paskirstome tolygiai, paliekant kraštus tuščius.
  8. 8. Tortilijas susukame į ritinėlius, kraštus gerai užspaudžiame.
  9. 9. Įkaitiname karšto oro gruzdintuvę iki 190°C temperatūros.
  10. 10. Sudedame susuktus suktinukus į gruzdintuvės krepšelį.
  11. 11. Kepame 10-12 minučių, kol gražiai apskrus.
  12. 12. Po 6 minučių apverčiame suktinukus.
  13. 13. Santrauka: Mini tortilijų suktinukai yra puikus užkandis bet kokia proga. Jų gamyba užtrunka vos 27 minutes, įskaitant paruošimą ir kepimą. Karšto oro gruzdintuvė užtikrina, kad suktinukai bus traškūs iš išorės ir sultingi viduje. Šis receptas yra lengvai pritaikomas pagal individualius skonio poreikius, o rezultatas visada džiugina. Patiekalą galima ruošti iš anksto ir pašildyti prieš patiekiant.

Atsakinėjama į Komentarą