Morkų keksiukai su aliejumi

2025-02-12 Autorius Skanauk.lt

Morkų keksiukai su aliejumi
Šie minkšti ir gardūs morkų keksiukai yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek popietinei arbatai. Receptas išsiskiria tuo, kad keksiukai gaminami su aliejumi, o ne sviestu, todėl jie išlieka drėgni ir minkšti ilgesnį laiką. Morkomis praturtinti keksiukai ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai, nes morkose gausu beta karotino, skaidulų ir vitaminų. 

Galimos ingredientų alternatyvos: 

  • Vietoj baltų kvietinių miltų galima naudoti speltų miltus arba pusę normos pakeisti pilno grūdo miltais.
  • Cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi arba ruduju cukrumi.
  • Aliejų galima rinktis kokosų, saulėgrąžų arba rapsų.
  • Krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu.
  • Vanilinį cukrų galima pakeisti vanilės ekstraktu.

Patiekalo gaminimo patarimai:
 
  • Morkas rekomenduojama tarkuoti smulkia tarka, kad keksiukai būtų vienodos tekstūros.
  • Kiaušinius būtina gerai išplakti su cukrumi, kad masė taptų puri.
  • Sausus ingredientus patartina persijoti, kad tešloje nesusidarytų gumuliukų.
  • Tešlą maišyti atsargiai, kad keksiukai išliktų purūs.
  • Formelių neperpildyti - pilti 2/3 formelės tūrio.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis recepte: 2450 kcal.
  • Viename keksiuke (porcijoje): 204 kcal.

Ingredientai

    12 keksiukų:
    • Morkos: 250 gramų
    • Miltai: 250 gramų
    • Kiaušiniai: 4 vienetai
    • Cukrus: 200 gramų
    • Aliejus: 180 mililitrų
    • Krakmolas: 50 gramų
    • Kepimo milteliai: 2 šaukšteliai 
    • Vanilinis cukrus: 1 šaukštelis
    • Druska: 1 žiupsnelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite smulkia tarka.
  3. 3. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės.
  4. 4. Į kiaušinių masę supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
  5. 5. Sudėkite sutarkuotas morkas ir išmaišykite.
  6. 6. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, krakmolą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską.
  7. 7. Po truputį berkite sausų ingredientų mišinį į skystą masę, švelniai maišydami.
  8. 8. Paruoštą tešlą išpilstykite į silikonines formeles, užpildydami 2/3 formelės tūrio.
  9. 9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių arba kol keksiukai gražiai paruduos.
  10. 10. Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių.
  11. 11. Santrauka: Šie morkų keksiukai yra puikus pasirinkimas ieškant sveikesnės alternatyvos įprastiems keksiukams. Jie puikiai tinka ne tik kaip atskiras desertas, bet ir kaip pagrindas tortui. Norint paįvairinti receptą, galima įdėti smulkintų riešutų, razinų ar prieskonių, tokių kaip cinamonas ar kardamonas. Keksiukai išlieka švieži keletą dienų, jei laikomi sandariame inde kambario temperatūroje.
Morkų keksiukai su aliejumi

Atsakinėjama į Komentarą