Jautienos išpjovos befstrogenas su pomidorų pasta

2025-01-26 Autorius Skanauk.lt

Jautienos išpjovos befstrogenas su pomidorų pasta
Jautienos befstrogenas – tai klasikinis patiekalas, kilęs iš Rusijos, kuris per daugelį metų tapo mėgstamu visame pasaulyje. Šis sotus ir aromatingas troškinys, pagamintas iš minkštos jautienos juostelių, troškintų grietinės ir pomidorų padaže, puikiai dera su bulvių koše ir gaiviomis pomidorų salotomis. Tai patiekalas, kuris ne tik sušildys šaltais vakarais, bet ir nustebins savo skonių deriniu bei paprastu paruošimu.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Jautiena: Jei neturite jautienos išpjovos, galite naudoti jautienos nugarinę ar net liesesnę kiaulieną.
  • Grietinė: Grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu ar grietinėle, tačiau tai šiek tiek pakeis patiekalo skonį.
  • Pomidorų pasta: Vietoj pomidorų pastos galite naudoti pomidorų padažą, tačiau jo reikės daugiau dėl mažesnės koncentracijos.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis išilgai raumens skaidulų – tai padės išlaikyti mėsos minkštumą.
  • Apkepkite mėsą nedidelėmis porcijomis, kad ji gerai apskrustų ir išlaikytų sultingumą.
  • Jei padažas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens ar sultinio, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (iš 4): apie 800 kcal 

Ingredientai

    • Jautienos išpjova: 800 g
    • Svogūnai: 3 vnt.
    • Kvietiniai miltai: 150 g
    • Sviestas: 3 v.š.
    • Pomidorų pasta: 3 v.š.
    • Garstyčios: 1 a.š.
    • Rūkytos paprikos milteliai: 1 a.š.
    • Druska: pagal skonį
    • Malti juodieji pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsos paruošimas: Jautienos išpjovą supjaustykite plonomis, maždaug 0,5 cm storio ir 3-4 cm ilgio juostelėmis, pjaustydami išilgai raumens skaidulų.
  2. 2. Marinavimas: Mėsos juosteles pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir rūkytos paprikos milteliais.
  3. 3. Tada apvoliokite jas kvietiniuose miltuose, kad padengtumėte tolygiai.
  4. 4. Kepimas: Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite 3 šaukštus sviesto. Kai sviestas įkais, sudėkite mėsos juosteles vienu sluoksniu (jei reikia, kepkite porcijomis) ir kepkite, kol jos gražiai apskrus iš visų pusių.
  5. 5. Svogūnų pridėjimas: Pridėkite smulkiai pjaustytus svogūnus į keptuvę su mėsa ir toliau kepkite, kol svogūnai suminkštės ir taps auksinės spalvos.
  6. 6. Padažo ruošimas: Į keptuvę su mėsa ir svogūnais įmaišykite pomidorų pastą ir garstyčias. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų. Jei padažas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens ar sultinio, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  7. 7. Troškinimas: Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite patiekalui troškintis apie 10-15 minučių, kol mėsa taps minkšta ir sultinga.
  8. 8. Patiekimas: Patiekite jautienos befstrogeną su šviežiai paruošta bulvių koše ir gaiviomis pomidorų salotomis.
  9. 9. Santrauka: Jautienos befstrogenas su bulvių koše ir pomidorų salotomis – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia sultingą jautieną, kreminį padažą ir gaivias salotas. Šis derinys ne tik suteikia sotumo, bet ir džiugina skonio receptorius savo harmoningu skonių balansu. Nesvarbu, ar ruošiate šeimos vakarienę, ar norite nustebinti svečius, šis receptas tikrai taps jūsų virtuvės favoritu.
Jautienos išpjovos befstrogenas su pomidorų pasta
Jautienos išpjovos befstrogenas su pomidorų pasta