Šakšuka su juodosiomis pupelėmis – tai gardus ir maistingas patiekalas, kilęs iš Šiaurės Afrikos ir Viduržemio jūros regiono, kuris pastaraisiais metais tapo populiarus visame pasaulyje. Tradicinė šakšuka ruošiama iš pomidorų, svogūnų, paprikų ir kiaušinių, tačiau šis receptas papildytas juodosiomis pupelėmis, suteikiančiomis papildomo baltymų ir skaidulų šaltinio. Šis patiekalas puikiai tinka pusryčiams, pietums ar lengvai vakarienei, o jo paruošimas nereikalauja daug laiko ar sudėtingų ingredientų.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Konservuotus pjaustytus pomidorus galite pakeisti šviežiais pomidorais, prieš tai nulupę jų odelę.
- Juodąsias pupeles galima keisti raudonosiomis pupelėmis, avinžirniais ar net lęšiais, priklausomai nuo jūsų skonio.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti saulėgrąžų ar rapsų aliejumi.
- Petražoles galite keisti kalendromis ar krapais, suteikdami patiekalui naujų skonio niuansų.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Norėdami suteikti šakšukai aštresnio skonio, galite pridėti smulkintų čili pipirų ar žiupsnelį kajeno pipirų.
- Jei mėgstate sūrumą, patiekalą galite pabarstyti fetos ar ožkos sūriu prieš patiekiant.
- Šakšuka tradiciškai patiekiama su šviežia duona ar pita, kuri puikiai sugeria padažą.
Kalorijos:
- Bendras kalorijų kiekis: 664 kcal
- Vienoje porcijoje (iš dviejų): 332 kcal