Šokoladiniai blyneliai su jogurtu ir vaisiais 🍓🫐

2025-01-22 Autorius Skanauk.lt

Šokoladiniai blyneliai su jogurtu ir vaisiais 🍓🫐
Šokoladiniai blyneliai su jogurtu ir vaisiais – tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Šie blyneliai yra minkšti, purūs ir kupini šokoladinio skonio, o derinant su natūraliu jogurtu bei šviežiomis uogomis, jie tampa ne tik skanūs, bet ir maistingi. Be to, šis receptas yra lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ar asmeninius pageidavimus.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Kvietiniai miltai: galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus arba avižinius miltus, kad padidintumėte maistinę vertę.
  • Pienas 1,5%: tinka bet koks augalinis pienas, pavyzdžiui, avižų, migdolų ar sojų.
  • Eritritolis: galite pakeisti kitu saldikliu arba cukrumi pagal skonį.
  • Alyvuogių aliejus: vietoj jo galite naudoti kokosų aliejų arba ištirpintą sviestą.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Tešlos konsistencija: jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pieno arba gazuoto vandens, kad pasiektumėte norimą skystumą.
  • Kepimas: blynelius kepkite ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai iškeptų ir nesudegtų.
  • Patiekimas: blynelius galite patiekti su įvairiais priedais, tokiais kaip medus, riešutų sviestas ar mėgstama uogienė.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 810 kcal 
  • Viename blynelyje (be priedų): apie 81 kcal 

Ingredientai

    10 blynų:
    • Kvietiniai miltai: 1 puodelis (apie 130 g)
    • Pienas 1,5%: 1 stiklinė (250 ml)
    • Gazuotas vanduo: ½ stiklinės (125 ml)
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Eritritolis: 2 šaukštai
    • Kakava: 2 šaukštai
    • Alyvuogių aliejus: 1 arbatinis šaukštelis
    • Natūralus jogurtas: 75 g (vienai porcijai)
    • Braškių: sauja
    • Mėlynių: sauja
    • Migdolai: 10 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sausų ingredientų paruošimas: viename dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, kakavą ir eritritolį.
  2. 2. Šlapių ingredientų paruošimas: kitame dubenyje išplakite kiaušinį, įpilkite pieną, gazuotą vandenį ir alyvuogių aliejų.
  3. 3. Tešlos paruošimas: supilkite šlapių ingredientų mišinį į sausų ingredientų dubenį ir maišykite, kol gausite vienalytę masę. Palikite tešlą pastovėti 15 minučių.
  4. 4. Kepimas: įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynelius apie 1,5 minutės iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos.
  5. 5. Patiekimas: iškepusius blynelius aptepkite natūraliu jogurtu, sulankstykite į keturias dalis ir patiekite su šviežiomis braškėmis, mėlynėmis bei smulkintais migdolais.
  6. 6. Santrauka: Šis šokoladinių blynelių su jogurtu ir vaisiais receptas yra puikus pasirinkimas tiek saldžių pusryčių, tiek deserto mėgėjams. Lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ir asmeninius pageidavimus, šis patiekalas neabejotinai pradžiugins tiek šeimą, tiek svečius.
Blyneliai à la Kinder Bueno
(1)